Kennis In De Regio: Bijeenkomst ´Wat kun jij doen voor een leefbaar Noorderkwartier in 2122?

In het Noorderkwartier (Noord-Holland) gebeurt veel op het gebied van klimaatadaptatie, maar hoe zorg je ervoor dat de regio ook over 100 jaar leefbaar is? Op dinsdagmiddag 11 oktober kwamen 200 professionals van overheden, kennisinstellingen, GGD’s, natuurbeheerders en (landbouw)bedrijven bij elkaar in het AFAS Stadion in Alkmaar. “De natuur heeft ons niet nodig, wij hebben de natuur nodig.”

 

De bijeenkomst werd georganiseerd door het netwerk ‘Samen Blauwgroen’, kenniscentrum STOWA, platform Samen Klimaatbestendig, Stichting RIONED, kennis- en netwerkorganisatie Platform31 en het Koninklijk Nederlands Waternetwerk. Dagvoorzitter was Monique Bekkenutte, directeur van het Koninklijk Nederlands Waternetwerk (KNW). Tijdens een plenaire opening kwamen drie inspirerende sprekers aan het woord. De deelnemers volgden daarna twee sessies.

Lees het volledige bericht over deze sessie op de website van Samen Blauwgroen. Hier zijn ook de verslagen en tekeningen van zakelijk tekenaar Hanna Maas te vinden.