Proces​begeleiding

Stroom en Onderstroom geeft vorm aan duurzame samenwerkingsprocessen in de leefomgeving, tussen èn binnen overheden en bedrijven / belangenorganisaties. Ik help mensen te focussen op ambities en werkelijke belangen, dat waar het eenieder om te doen is.

Dit doe ik zonder de beren op de weg uit het oog te verliezen, en door een omgeving te creëren waarin luisteren naar elkaar en begrip hebben voor de ander het verschil maakt.

Bij Stroom en Onderstroom kunt u terecht voor zowel kort- als langlopende procesbegeleidingstrajecten. Afhankelijk van wat er nodig is, maak ik gebruik van werkvormen en inzichten uit oplossingsgericht werken, deep democracy, zwermintelligentie, conflictstijlen, de wijsheid van Kenneth Cloke en mediationvaardigheden.

Daarbij werk ik altijd vanuit wat er zich afspeelt in het systeem van betrekkingen tussen mensen.

Activiteiten

  • poster WOW-dagBegeleiding CoP’s voor professionals van platform WOW
   Platform WOW gaat in 2022 van start met CoP’s voor 7 verschillende thema’s. Stroom en Onderstroom is gevraagd de procesbegeleiding te verzorgen voor de CoP Assetmanagement en de CoP Innovatie. In november vonden de Kick-off bijeenkomsten plaats en in januari gaan de CoP’s van start. Ik zie ernaar uit!
  • inzamelingsacties van Betuwe WereldwijdBijzondere samenwerking
   Eind oktober mocht ik een strategische bijeenkomst vormgeven en begeleiden voor het bestuur van Stichting Betuwe Wereldwijd. Wat een bijzondere Stichting is dat! Deze stichting bestaat al 35 jaar en werkt vanuit hun uitgangspunt dat iedereen een kans moet krijgen, zowel mensen hier in Nederland als mensen buiten Nederland.
  • STOWA klimaatadaptatie Stroom en OnderstroomKlimaatKennis en de regio’s
   STOWA biedt sinds 2020 op regionale schaal en op maat kennis aan op het gebied van klimaatadaptatie, met als basis de ontwikkelde en openbaar beschikbare kennis en tools van STOWA en Stichting RIONED.Contact opnemen?

Vraagt u zich af hoe u een duurzame samenwerking kunt realiseren? Waar maatschappelijke urgenties en organisatiebelangen hand in hand gaan? Neem een duik en maak een afspraak om te verkennen wat er mogelijk is!